ABANS DE COMENÇAR

Abans de començar

Primer volem agrair la confiança que heu posat en nosaltres i desitjar-vos un bon viatge per la Lacetània.  Aquí trobareu indicacions per poder gaudir millor del projecte.

Abans de començar i, per poder fer les aportacions al projecte, hauríeu de crear un compte Gmail pel vostre grup-classe.

El projecte consta de cinc missatges del personatge protagonista: En Sàlix. A cadascun es demana als alumnes que realitzin una activitat una activitat. Els missatges, i per tant les activitats,  es poden fer en l’ordre que es vulgui. L’única condició  és començar pel missatge: “A l’Estany”. En aquest, s’ha de crear un bloc, que s’utilitzarà al llarg de tot el projecte, i fer la presentació del grup.

Un cop heu llegit el missatge i tingueu clar l’activitat que cal realitzar, seguiu els següents passos:

Entrareu a http://lacenet.org/passeig/ i baix a l’esquerra, cliqueu allà on diu: “Entra”:

Escriviu el nom d’usuari i la contrasenya que us hem  facilitat.

Entreu i veureu que apareix una pàgina com aquesta:

A la barra superior, allà on diu “Un passeig x la Lacetània”.  Cliqueu a sobre d'”Afegir” per crear una  entrada nova amb la vostra aportació.

En la pantalla d'”afegir entrades”, és molt important seguir aquestes indicacions perquè la informació quedi ordenada. Som-hi, ja queda poc!

Afegim un títol tal com se’ns demana en el primer requadre.

Les respostes que ha treballat el grup, cal escriure-les  al requadre gran.  A la part superior d’aquest,  trobareu barres d’icones que us facilitaran el tractament del vostre text.

És molt important marcar, en la columna de la dreta, la “categoría” i “etiqueta” que associareu a la vostra entrada.

En el projecte “Un passeig per la Lacetània”,  les “categories” es corresponen amb el nom del missatge d’en Sàlix i està predefinit des de la coordinació del projecte.  Per exemple, totes les respostes al missatge de “l’Estany” cal que tinguin la categoria “l’Estany”.

L'”etiqueta” es correspon amb el  nom del grup-classe i també estan predefinides des de la coordinació del projecte.

Per afegir la categoria i l’etiqueta de la vostra entrada, cal seleccionar-les des de la columna de la dreta.  Com a continuació:

Recordeu clicar “Publica” quan tingueu l’estrada acabada o “Actualitza” si la modifiqueu quan ja l’havíeu publicat.

Per fer el bloc podeu veure aquest tutorial. I per enllaçar-lo per poder compartir-lo seguim els mateixos passos que abans:

Poseu l’usuari i la contrasenya, cliqueu allà on diu Un passeig x la Lacetània. I  allà on diu afegeix entrada.

Ara tenim una pantalla nova, afegim el títol tal com indica i allà on les respostes del missatge afegim el nom del bloc enllaçat

Seleccionem el nom que volem enllaçar cliquem a la casella “insereix un enllaç” i escrivim la direcció del bloc.

Recordeu marcar la categoria per exemple l’Estany i afegir l’etiqueta amb el nom de l’escola i bloc!. Per afegir l’etiqueta la podem escriure a la casella o triar-la si cliquem a “trieu una de les etiquetes més usades”. Com a continuació:

Recordeu clicar “Publica” o “Actualitza si ho esteu modificant quan ho tingueu acabat.