LES BRUIXES

Després de recórrer els territoris del nord de Lacetània amb la companyia d’en Marc i la Laia, hem arribat a Sant Feliu Sasserra. Un cop allà: Ostres! Quina troballa tan espectacular, tan grandiosa!!!

I és que davant nostre s’alçaven (mai millor dit) en Feliu i la Magdalena . Quan els he vist he pensat en el meu cosí Kusha, que era el més grandot del meu poblat.

La Laia ha començat a riure en veure la meva cara de sorpresa i m’ha dit:

– Però Sàlix! No veus que són de per riure? Són els gegants del poble!

– I tant que sí -vaig respondre-. És que m’han fet pensar en el meu estimat cosí Kusha, que era més alt que un Sant Pau -he contestat molt emocionat.

Avui, que és 1 de novembre, a Sant Feliu Sasserra celebren la fira de les bruixes… En aquesta fira m’hi he sentit com a casa. Hi ha parades amb herbes per curar tots els mals: L’herba de Sant Joan que serveix per guarir ferides i cremades, la camamilla, per curar el mal de panxa, o el timó que et pot ajudar a fer una bona digestió…

M’han explicat que al Serrat de les Forques, al capdamunt del poble, es veu que, fa molts anys, mataven a les dones acusades de bruixeria.

-Quina injustícia tan gran! -vaig protestar.

– Era un altre temps molt diferent! -em va contestar en Marc-. La gent era molt més salvatge!

– Ja m’ho penso, ja! -vaig afegir-. A la meva època també n’hi havia de bruixes, i eren unes persones molt importants, conservaven la saviesa i els coneixements del nostre poble. Feien beuratges per guarir-nos, espantaven els mals esperits, ens explicaven històries…

I, parlant de bruixes. Li he demanat un remei a la bruixa d’aquella parada tant perfumada. Aquest mal de cap que pateixo no marxa amb res! Maleïts romans!

Per cert, la millor manera de recórrer la comarca és amb una càmera de fotos sota el braç i compartint-les amb els amics.

Us animeu a fer unes fotos?

Organitzeu-vos en grups i feu fotos d’allò més originals de la ciutat, barri, poble,…. Pugeu les fotos al “Google fotos” del vostre compte de Gmail. A cada foto heu d’afegir una mica d’informació (lloc on és, per què us agrada,..).

Un cop tingueu totes les fotos pujades, creeu un àlbum.

Després feu una entrada en el bloc del “Passeig x la Lacetània”, inseriu una de les vostres fotos i, en ella, feu-hi un enllaç a l’ àlbum sencer. Així compartiu la feina amb els altres grups del projecte.

La tasca pas per pas, la trobeu en aquest tutorial.

Tutorial vídeo de Google fotos

Tutorial de Google fotos.